نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

سختي هاي بچه داري براي برخي از والدين محدود به همان ابتداي تولد نوزادشان مي‌باشد. اما براي برخي هم بزرگ كردن و تربيت يك و چند فرزند چالش زيادي دارد. اگر از آن دست پدر و مادرهايي هستيد كه از بچه داري خسته شده‌ايد و يا مشكلات زيادي در اين زمينه داريد، پس در قدم اول با آموزش‌هايي در ارتبابط با كودكان و نوجوانان بگيريد، چرا كه خيلي اوقات با تغيير روش و ديدگاه كارها آسان مي‌شوند. در ادامه ابتدا علل سختي هاي بچه داري و سپس راهكارهاي مربوط به كاهش اين سختي ها را شرح داده‌‍ايم. در صورت حل نشدن مساله حتما مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: سختي هاي بچه داري را چطور كاهش دهيم؟

سختي هاي بچه داري چيست؟

شايد در نظر اول بچه داري كاري شيرين و لذت بخشي به نظر برسد، اما با به دنيا آمدن نوزاد و مسئوليتي كه مادر در نگهداري و تغذيه او بر عهده مي‌گيرد به همراه ساير امورات زندگي، بچه‌داري كار چندان ساده‌اي نيست. معمولا اين سختي در مورد فرزندان اول بيشتر بوده و چالش بيشتري براي مادر خواهد داشت. در ادامه ابتدا آنچه كه باعث سخت شدن بچه داري مي‌شود را شرح داده‌ايم.

بر هم خوردن ريتم خواب

نوزاد تازه متولد شده 70درصد از شبانه روز را در خواب به سر مي‌برد، اما در طول شب نيز نياز به تغذيه دارد. كودك تازه متولد شده به سرعت گرسنه مي‌شود و چون معده كوچكي دارد، در تعداد دفعات بيشتر نياز به شير دارد. در نتيجه ريتم خواب والدين بر هم مي‌خورد؛ نداشتن خواب كافي موجب خستگي مادر در طول روز مي‌شود. هر چه نوزاد بزرگ‌تر مي‌شود، ساعات زيستي او به والدينش نزديك‌تر شده و مادر بعد شش ماه تا يك سال مي‌تواند نظم مشخصي به ساعات خواب بدهد. براي آشنايي با راه‌هاي مقابله با خستگي از بچه داري كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد: پرحرفي كودكان

سختي هاي بچه داري با تغييرات خلقي والدين

بارداري، زايمان و دوره‌هاي بعد از آن تغييرات هورموني زيادي ايجاد مي‌كنند، از طرفي سبك زندگي والدين نيز دچار تغييرات زيادي مي‌شود؛ پس به طور طبيعي خلق و خوي زن و شوهر حتي قبل از به دنيا آمدن فرزندشان دست خوش تغييراتي شده است. پايين آمدن آستانه تحمل، حساسيت نسبت به موضوعات مختلف، اضطراب، احساس ضعف، تغيير اشتها، تحريك پذيري و… در مقابل احساس خوشايند مادر شدن ممكن است مادر را دچار احساسات متناقض نيز بكند. در اين ميان احتمال ابتلا به افسردگي پس از زايمان نيز وجود دارد كه خود موجب سخت‌تر شدن بچه داري خواهد شد.

جالب است بدانيد كه پدران نيز بعد از تولد فرزندشان، دچار تغييرات هورموني نيز مي‌شوند. پدرانگي (fatherhood) با كاهش هورمون تستوسترون همراه است. با كاهش تستوسترون ميل جنسي كاهش يافته و به طور طبيعي پدر مي‌تواند تمركز بيشتري بر نوزاز تازه متولد شده خود داشته باشد. همچنين كاهش هورمون تستوسترون با كاهش ميزان خشم و پرخاشگري همراه است كه باعث مي‌شود پدر آرامش بيشتري در مراقبت از كودك نوپا و ارتباط با او داشته باشد. تمام اين عوامل بقاي نوزاد را تضمين مي‌كند. پدرانگي دوره‌اي است كه كمتر به آن توجه مي‌شود.

عدم آگاهي از نحوه مراقبت از نوزاد

مشكل اصلي والدين به خصوص والديني كه براي اولين بار بچه دار شده‌اند، بي تجربگي و نابلدي در مراقبت از نوزاد است. دستورالعمل‌هاي متفاوت و متناقضي كه اطرافيان ارائه مي‌دهند، معمولا باعث سردرگمي بيشتر والدين مي‌شود.

سختي هاي بچه داري به دليل آماده نبودن براي بچه دار شدن

معمولا زن و مرد به دلايلي مثل مسائل مالي، رابطه پر تناقض زن و شوهر، ضعف جسماني مادر، ترس از زايمان، داشتن فرزندي بزرگ‌تر و درگير بودن با مسائل مربوط به تربيت و نيازهاي فرزندان و … احساس عدم آمادگي براي بچه دار شدن مي‌كنند.

اگر مادر از لحاظ جسمي آماده براي بارداري نباشد، آسيب ناشي از اين ضعف صرفا محدود به خودش نيست و سلامت كودك را هم به خطر مي‌اندزد، پس حتما بايد تحت نظر پزشك سلامت خود و فرزندش را پيگيري كند.

بيشتر بخوانيد: دعواي بين بچه ها

حل مشكلات با بچه‌دار شدن

اگر زن و شوهر زندگي مشترك خود را در صلح و آرامش نمي‌بينند و اميد دارند با آمدن كودك، رابطه‌شان بهبود يابد، در پاسخ بايد گفت اين كودك است كه به والدينش براي مراقبت نياز دارد و اختلافات زن و شوهر با آمدن كودك شايد براي مدت كوتاهي فروكش كند، اما حل نمي‌شود.

پيش داوري‌ها و باورهاي اشتباه

گاهي مادران تجربيات دردناكي از زايمان قبلي دارند يا در صحبت با مادراني كه زايمان را تجربه كرده‌اند، باور ترسناكي نسبت به زايمان دارند و تصور مي‌كنند مراقبت‌هاي دوران بارداري و پس از زايمان بسيار سخت و دردآور است، خيلي از سختي‌هاي زايمان و عوارض ناشي از آن را مي‌تواند با ورزش، تغذيه و آموزش‌هايي كه از جانب روانشناسان خانواده ارائه مي‌شود، كاهش داد.

راه هاي كاهش سختي هاي بچه داري

1- با متخصص مشورت بكنيد

بسياري از مادران نگراني‌هاي بي دليلي در مورد كودك خود دارند و زماني كه با موضوع را با متخصصين كودك در ميان مي‌گذراند، با دريافت راهكار مناسب و درك علت موضوع نگراني‌هايشان برطرف مي‌شود.

2- زماني براي خودتان در نظر بگيريد

بچه‌دار شدن به معني “خود را وقف بچه كردن” نيست، همانطور كه اشاره شد كودك به پرستار 24 ساعته نياز ندارند بلكه به مادري كه بتواند در حد قابل قبول نيازهايش را برطرف بكند، نياز دارد.

پس به عنوان والد از خود مراقبت بكنيد تا انرژي و توان كافي براي مراقبت از خانواده و فرزندان را داشته باشيد.

3- قوانين مشخصي داشته باشيد

قوانين و مقررات خانه بايد باثبات بوده و تمام اعضاي خانواده به خصوص پدر و مادر به آن متعهد باشند تا پايبندي فرزندان به آن قوانين بيشتر بشود تا مديريت كردن خانه و خانواده آسان‌تر بشود.

4- انتظارات واقع بينانه داشته باشيد

به عنوان والد از خود انتظارات واقع بينانه داشته باشيد، هيچ پدر و مادري نمي‌تواند بي‌عيب و نقص باشد. همچنين از فرزند خود انتظارات غيرمنطقي نداشته باشيد و اجازه بدهيد در فضاي آزادانه‌تري به تجربه كردن بپردازد.

5- كمك بگيريد

براي كاهش سختي هاي بچه داري مي‌تواند از پدر و مادر خود يا همسرتان كمك بگيريد، اگر چنين امكاني براي‌تان وجود ندارد مي‌توانيد از دوستان و آشناياني كه كودكان هم سن شما دارند، كمك بگيريد يا برنامه اي ترتيب دهيد كه هر از گاهي دو خانواده بتوانند از يكديگر در بچه‌داري حمايت كنند. استفاده از خدمات مهد كودك‌ها و پرستار خانگي انتخاب‌هاي ديگر شما براي كاهش سختي هاي بچه داري هستند.

بيشتر بخوانيد : پدر و مادر چه چيزهايي بايد ياد بگيرند

سخن آخر

بسياري از نگراني‌هايي كه والدين در مورد سختي هاي بچه داري دارند، بي‌مورد و كم اهميت است. اما والدين بيش از حد در مورد آن‌ها نگران هستند و شرايط را بيشتر براي خود سخت مي‌كنند؛ لذا بهتر است در مورد تك تك نگراني‌هاي خود با متخصص مشورت بكنيد و بدانيد كه سختي هاي فرزندپروري منحصر به دوران نوزادي و نوپايي كودك نيست و در هر سني كودك يا نوجوان نيازهاي متفاوتي خواهد داشت، پس بايد به نحو موثري با اين مشكلات مقابله كرد تا بتوان از هر لحظه زندگي با فرزندان لذت برد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: سختي هاي بچه داري را چطور كاهش دهيم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/15  ] [ ۰۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب